Zonnepanelen in Utrecht

Jakarta Solar Farms

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Jakarta Solar Farms

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Dylan Family

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Jakarta Solar Farms

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Zonnepanelen laten aanleggen in Utrecht

 

Ben je van plan om zonnepanelen te kopen in Utrecht? Bij Solar Sunday, het zonnepanelen bedrijf in Utrecht, zetten wij de klant en de aarde voorop. Of je nu een plat dak hebt of een klein dak in hartje Utrecht centrum; er is voor elk type dak een passend aanbod zonnepanelen Utrecht. Bij het opwekken van zonnestroom komen er geen vervuilende stoffen of broeikasgassen vrij. Daarnaast bespaar je bij 10 zonnepanelen al snel 1.400 kilo aan CO₂ per jaar. 

Lees op deze pagina meer over wat je kunt verwacht van Sunday Solar, hoe wij zonnepanelen installeren in Utrecht en hoe zonnepanelen kopen in Utrecht nog voordeliger wordt met de subsidie. 

Wat kun je van Sunday Solar verwachten?

Als je besluit om zonnepanelen aan te laten leggen in Utrecht, is het goed te weten hoe het zit met garantie. Op zonnepanelen wordt er productgarantie gegeven van 10 tot 12 jaar. Ook geldt er de zogenaamde vermogensgarantie voor een duur van 25 jaar. 

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Utrecht? Bij het zonnepanelen bedrijf in Utrecht, Sunday Solar, kun je verwachten dat je goed geholpen wordt door passende zonnepanelen te leveren. Je krijgt waar voor je geld dankzij het aanbod zonnepanelen van hoge kwaliteit. Wanneer je besluit om zonnepanelen te kopen in Utrecht zul je zien dat deze in allerlei soorten en maten te verkrijgen zijn. Omdat wij jarenlange ervaring hebben, kan er samen worden gekeken wat het beste past bij jouw behoeften en financiële budget. 

Hoe installeren wij zonnepanelen in Utrecht?

Heeft je woning een schuin dak en wil je zonnepanelen in Utrecht laten installeren? Onze ervaren zonnepaneleninstallateurs in Utrecht bevestigen de zonnepanelen met een rails op het dak. Dit wordt ook wel dakhaken genoemd. Bij het installeren van de zonnepanelen wordt er rekening gehouden met eventuele pijpjes op het dak of wanneer er een dakkapel aanwezig is. 

Ook kunnen zonnepanelen worden geïnstalleerd op een plat dak. Het grote voordeel is dat er veel mogelijkheden zijn betreft de plaatsing. De ervaring leert dat je maximaal profiteert van de zonnestroom wanneer de zonnepanelen die je koopt richting het zuiden plaatst. Hier komt immers de meeste zon op te schijnen. Vraag je je af of zonnepanelen kopen in Utrecht mogelijk is bij een klein dak middenin het centrum? Het antwoord is ja! Zelfs met kleine daken profiteer je maximaal met het opwekken van zonnestroom.

Wil je weten wat Sunday Solar voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we naar de beste mogelijkheid voor jouw situatie. 

Wat kun je in Utrecht besparen?

Terwijl de energierekening blijft stijgen en klimaatverandering steeds noodzakelijker wordt, is op zoek gaan naar groene manieren om energie op te wekken steeds belangrijker. Een manier van groene stroom opwekken is door zonnepanelen te installeren op het dak van je woning. 

Zonnepanelen nemen een aantal voordelen met zich mee. Zo word je woning meer waard, krijgt je huis een gunstiger energielabel en wordt het rendement steeds hoger door de betere technieken verwerkt in de zonnepanelen.

Aantal zonuren in Utrecht 

Jaarlijks schijnt de zon in Utrecht tussen de 1500 en 1550 uur per jaar. Gemiddeld profiteert de kuststrook van Nederland meer van de zonuren dan het binnenland. Hier zijn namelijk vaker stapelwolken. Bij zonnepanelen is het goed om te kijken naar de instraling. Op bewolkte dagen leveren je zonnepanelen namelijk nog steeds stroom op.  

Hoe krijg je een subsidie op je zonnepanelen in Utrecht 

De gemeente Utrecht zet zich in om slim energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Verduurzamen van een woning of een bedrijfspand is noodzakelijk. Vandaar dat je een subsidie aan kunt vragen bij het kopen van zonnepanelen in Utrecht. De grootste voorwaarde voor het aanvragen van de subsidie is dat je samen met minimaal 5 andere bewoners in je buurt je woning wilt verduurzamen. In totaal kun je maximaal 2500 euro aanvragen, met een maximum van 250 euro per woning. 

Overige wet- en regelgeving zonnepanelen Utrecht 

Nog een financieel voordeel van zonnepanelen is salderen. Bij salderen lever je de opgewekte zonnestroom terug aan het elektriciteitsnet. Dit komt erop neer dat je jet aantal kWh’s die je zelf verbruikt van het aantal opgewekte kWh’s afhaalt. Vervolgens verrekent je energieleverancier de teruggeleverde energie op jaarbasis. 

Tot op heden is er geen regeling in Utrecht voor salderen bij zonnepanelen. De provincie heeft aangegeven hier in de toekomst op terug te komen. 

Heb je vragen over zonnepanelen kopen in Utrecht? Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we naar de beste oplossing voor jouw situatie.