Welke laadpaal is het meest geschikt voor zonnepanelen?

Het combineren van zonnepanelen met een laadpaal voor elektrische voertuigen biedt een hoop voordelen. Als je dit combineert, kun je profiteren van een duurzame, zelfvoorzienende energieoplossing. Maar welke laadpaal is het meest  geschikt voor zonnepanelen? Dat hangt af van een aantal factoren.

Hoe kies je de beste laadpaal die je kunt combineren met zonnepanelen?

Je wilt een laadpaal aanschaffen die je kunt combineren met zonnepanelen, waar moet je rekening mee houden?

  1. Het vermogen(kW): Bepaal welk vermogen je  laadpaal moet kunnen leveren en bekijk of de zonnepanelen dit makkelijk kunnen opwekken. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je bezit.
  2. Bekijk de laadsnelheden: Je hebt laadpalen met verschillende laadsnelheden. Snellere laadpalen zijn handig als je graag wilt dat je voertuig snel laadt. Maar let op, kies je voor een snellaadpaal, dan vereist je laadpaal ook meer vermogen van je zonnepanelen.
  3. De prijs-kwaliteitverhouding: Vanzelfsprekend is de juiste prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke onderdeel in het kiezen van je laadpaal. Goedkopere laadpalen zijn vaak wat minder geavanceerd dan de duurdere laadpalen. Daarom is het belangrijk om te kijken naar je budget, zodat je de laadpaal kiest die het beste bij jouw wensen past.

Opties kwalitatief goede laadpalen

Ben je op zoek naar een kwalitatief goede laadpaal? Bij Sunday Solar kun je topmerken vinden die betrouwbare en veilige laadoplossingen bieden met een hoop functies. Denk hierbij aan slim laden en energiemanagement. Er zijn twee merken diewe uitlichten die laadpalen aanbieden die het meest geschikt zijn voor zonnepanelen.

Dit Noorse bedrijf is gespecialiseerd in intelligente laadsystemen voor elektrische voertuigen en zij bieden superieure laadinstallaties aan voor onder andere woonhuizen, maar ook voor bijvoorbeeld woningcorporaties. Door de nieuwste vermogens-elektronicatechnologie te combineren met cloud-connected en een gebruiksvriendelijk design, is een laadpaal van Zaptec een erg goede keuze.

Wallbox richt zich op de ontwikkeling van laadpalen die geschikt zijn voor elektrische voertuigen. Het heeft een groeiend aantal innovatieve  producten en diensten ontwikkeld. Als je kiest voor een Wallbox laadpaal, dan kies je voor een snelle en efficiënte manier om jouw elektrisch voertuig op te laden. Het is aan huis veilig en eenvoudig te installeren en te gebruiken. Daarnaast kun je de laadpaal via een app op je telefoon bedienen, wat erg makkelijk is om het laden en het verbruik in te zien. Je kunt kiezen uit diverse soorten, bekijk goed welke optie het beste aansluit op jouw wensen.

Hoe werkt het?

De zonnepanelen wekken overdag elektriciteit op, dit kan vervolgens direct gebruikt worden om het elektrische voertuig via de laadpaal op te laden. De laadpaal is aangesloten op je groepenkast. Ook de zonnepanelen kunnen via een omvormer op de groepenkast aangesloten worden. Doordat dit gekoppeld is, kan de laadpaal direct gebruikmaken van de zonne-energie. Hierdoor verminder je de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, maak je gebruik van groene stroom en kun je ook nog eens kosten besparen!

Waarom kun je beter kiezen voor een laadpaal met load balancing ?

Het kan zijn dat je veel stroom verbruikt op een dag, een laadpaal gebruikt in principe ook veel stroom, daarom is het een slimme keuze om te kiezen voor een laadpaal die het meest geschikt is voor zonnepanelen. Daarnaast kan het slim zijn om te kiezen voor een laadpaal met load balancing. 

Load balancing houdt in dat de stroomafname en hiermee de laadsnelheid verschillend is bij een laadpaal, afhankelijk van het overige stroomverbruik in huis. Hierdoor wordt er op drukke momenten namelijk minder afgenomen waardoor overbelasting voorkomen kan worden en zo maximaliseer je ook het gebruik van je zonne-energie.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *